Op werkdagen voor 22.00 uur besteld is morgen GRATIS thuisbezorgd

Alles over de Bernedoodle

Alles over de Bernedoodle


4 minuten lezen

Ben je op zoek naar een hond die slim, loyaal en een beetje gek is? Dan is de Bernedoodle de ideale hond voor jou. Deze relatief nieuwe kruising van een Berner Sennenhond met een Poedel werd begin jaren 2000 door de wereldberoemde fokker Sherry Rupke geïntroduceerd. 

Deze zogenaamde hybride hond is qua temperament zeer vergelijkbaar met andere Doodles. Ze zijn er in drie maten waardoor er altijd wel een bij je leefstijl past. Zo is er een Standard, Tiny en een mini Bernedoodle variant. Deze heerlijk zachte en blije metgezel is met vroege training en socialisatie een heerlijke gezinshond. In dit artikel ontdek je alles over de liefdevolle viervoeter.

Hondenmand Snoozle Milano - Superzacht, Fluffy en Luxe

Hondenmand Snoozle Milano - Superzacht, Fluffy en Luxe

€34,95

De Snoozle Milano is de allerleukste fluffy donut hondenmand ooit geproduceerd! Gemaakt van duurzaam nylon en afgewerkt met een weelderige buitenkant van imitatiebont, is ons doel je hond of puppy te voorzien van de meest comfortabele slaapervaring die je je maar kunt voorstellen. Onze fluffy hondenmanden zijn… Lees Meer

Het ontstaan van de Bernedoodle

De slimme, energieke Poedel is gekruist met een rustige en loyale Berner Sennenhond. De combinatie van deze twee zorgt voor een hond die geschikt is voor mensen met een hondenallergie. Ze verharen namelijk nauwelijks tot niets. De Bernedoodle is niet gefokt voor de showring, maar echt bedoeld als jouw beste vriend. Of je nou op de bank ligt of een heerlijk lange wandeling aan het maken bent.

Je zult nooit twee identieke Bernedoodles tegenkomen. De unieke combinatie uit de oude rassen zorgt telkens weer voor fascinerende combinaties bij hun pups. Als potentiële eigenaar doe je er goed aan om, samen met een goede fokker, de beste match voor jouw wensen uit te zoeken. Een hybride nest kan namelijk voor erg veel variatie tussen de pups zorgen.

Sommige zuivere rassen liefhebbers zullen liever meer voorspelbaarheid willen. De Bernedoodle is daarin een lastiger ras. Een goed gefokte Berner Sennenhond lijkt erg op de andere met een lief en kalm karakter. En een Poedel zal ook erg op een andere Poedel lijken waarbij speels, intelligent en een beetje gek op de voorgrond staan.

Maar de woordkeuze “goed gefokt” is daarbij wel van belang. Door de jaren heen is er steeds meer inteelt gekomen. Hierdoor zijn de rassen niet meer zo zuiver als ze zouden moeten zijn. Dit heeft tot gevolg dat een slecht gefokte Berner Sennen erg koppig en schichtig kan zijn. Bij Poedels zie je dan juist dat ze neurotisch en hyperactief worden. Wil je een Bernedoodle dan is het eigenlijk dus een constante zoektocht naar de juiste eigenschappen. Een goede en betrouwbare fokker is hierbij van groot belang.

Bernedoodle pup

De Bernedoodle in het kort

Het intelligente, gekkige van de Poedel combineert erg goed met de rustige en zachte aard van de Berner Sennen. Zeker wanneer deze hond goed opgevoed, getraind en gesocialiseerd is, heb je een liefhebbende en speelse vriend. Ze zijn zachtaardig voor kleine kinderen, energiek genoeg voor spelletjes met tieners en gevoelig voor ouderen. Mede daardoor is het een echte allround hond.

Beide ouders zijn van oorsprong echte werkers. Daarom passen ze het beste bij gezinnen die minimaal een uur per dag volledige aandacht aan ze kunnen besteden. Ze zijn erg toegewijd aan hun baasje. Maar de intelligentie van de poedel zorgt er bovendien voor dat ze niet graag alleen gelaten worden. Ze zijn dus vooral geschikt voor huishoudens waar het grootste deel van de dag iemand aanwezig is.

Bernedoodle puppy

Trainen met een Bernedoodle

Omdat een Poedel zo intelligent is zou je verwachten dat de Bernedoodle makkelijk te trainen is. Toch kan het een behoorlijke uitdaging zijn. Met name de Bernedoodle pups kunnen behoorlijk koppig zijn. Wanneer ze wat ouder worden groeien ze hier vaak wel overheen, maar het is wel van belang dat je als baasje hierop voorbereid bent. Berners zijn gevoelige honden en kunnen daardoor makkelijk beledigd raken. Trainen met een zachte hand is dus aan te raden.

Zoals met alle honden, is ook hierbij vroege socialisatie erg belangrijk om te voorkomen dat de hond schichtig reageert op andere honden. Laat de hond daarom op een veilige en verantwoorden manier de wereld ontdekken.

Een positieve training met beloningssysteem heeft de voorkeur bij deze honden. Hiermee bereik je vaak het meeste. Wanneer een koppige puppy weigert mee te werken, blijf dan vooral kalm. Stel je verwachtingen indien nodig een beetje bij. Straffen zal in dit geval averechts werken. Geef de hond altijd de kans gewenst gedrag te laten zien en beloon dit ook.

Bernedoodle puppies

« Terug naar blog

100% tevredenheids garantie
Gratis Verzending voor NL & BE
Op werkdagen voor 22.00 besteld is morgen thuis
1000+ tevreden klanten
x