Op werkdagen voor 22.00 uur besteld is morgen GRATIS thuisbezorgd

Amerikaanse Pitbull Terrier


In de negentiende eeuw werd de Amerikaanse Pitbull Terriër door Engelsen meegenomen naar Amerika. Eenmaal in Amerika werd er selectief gefokt, waardoor ze grotere kaken en een hoger gewicht kregen. Hierdoor kregen ze een veel krachtigere uitstraling. Van oorsprong werden ze gefokt om te helpen als beschermers op de boerderij.

Eigenschappen van de American Pitbull Terriër:

  • De Amerikaanse of American Pitbull vindt zijn oorsprong in de Verenigde Staten.
  • Ze worden gehouden als gezelschapshond.
  • Een reu wordt gemiddeld maximaal 48 cm en een teefje circa 46 cm.
  • Het gewicht van de Pitbull reu kan variëren tussen 16 en 27 kg. Bij een teefje zit het gewicht tussen 13 en 23 kg gemiddeld.
  • Een Amerikaanse Pitbull Terriër is er in vele kleuren met een korte dichte vacht.
  • Gemiddeld wordt deze hond niet ouder dan 12 jaar.

Je herkent een American Pitbull Terriër aan zijn hoog aangezette oren, zijn laaggedragen staart en compacte lichaam. Ze hebben een korte rug en zeer gespierde poten. Daarnaast hebben ze een opvallend grote schedel met grote, krachtige kaken.

Kenmerken van de American Pitbull Terriër

Dit ras werd in 1936 officieel erkend als zelfstandig ras. De Amerikaanse Pitbull Terriër is ook wel bekend als Yankee Terriër en nauw verwant aan de Staffordshire Terriër. Om tot deze kruising te komen is gebruik gemaakt van Bulldoggen met Terriërs. American Pitbull Terriërs waren vooral in trek bij veeboeren. Ze fungeerden hier als gezelschap,  beschermers en assisteerden bij het vangen van vee en varkens. 

Anders dan de verhalen uit de media doen geloven, is de American Pitbull een erg aanhankelijke hond die mateloos populair is geworden als huisdier. Zijn van nature aanwezige agressie richt zich vooral op andere honden en niet op mensen. Dit kan met goede training prima onder controle gebracht worden. Mede hierdoor worden ze in sommige landen gebruikt als politiehond of speurhond.

Formaat van het ras

De American Pitbull Terriër heeft een schofthoogte van ongeveer 45 cm. Over het algemeen wegen ze ergens rond de 23 kg. De daadwerkelijke afmetingen en gewicht kunnen binnen dit ras nogal variëren. Ze hebben opvallend puntige oren, brede wangen, brede voorpoten en zijn erg gespierd en krachtig. De Amerikaanse Pitbull Terriër is vaak iets groter dan de Amerikaanse Staffordshire Terriër, maar wel met een kleinere kop. De glanzende, gladde en stijve vacht is er in diverse kleurpatronen en verhaart gemiddeld.

Temperament van de American Pitbull

Mits de hond van jongs af aan goed is gesocialiseerd, kan deze erg goed opschieten met kinderen, katten of andere huisdieren. Gedragstraining en een consequente opvoeding is bij deze hond belangrijk om zijn natuurlijke agressie tegen andere honden onder controle te houden. Vooral wanneer ze worden uitgedaagd zal hun instinct de overhand kunnen nemen. Ze zijn perfecte waakhonden om je bezittingen te beschermen. Zolang hun baasje in de buurt is zullen ze best vriendelijke zijn tegen vreemden. De American Pitbull is ook een prima gezinshond wanneer het gezin zijn uitbundige karakter aankan. 

Ze moeten op jonge leeftijd geleerd worden niet aan de riem te trekken. Een volwassen Pitbull is namelijk erg sterk en bijna niet te stoppen. Wanneer er consequent getraind wordt met dit ras kun je ze heel veel leren. Ze zijn erg gehoorzaam en willen hun baasje graag plezieren. Een respectvolle training met geduld is daarbij van groot belang.

100% tevredenheids garantie
Gratis Verzending voor NL & BE
Op werkdagen voor 22.00 besteld is morgen thuis
1000+ tevreden klanten
x